Poraz u polufinalu Kupa – MRK Sesvete – RK NEXE 32:23 (17:9)

    hrvatski kupThursday, 16. May 2024.

    Hrvatski Kup – Polufinale

    SD Žatika, Poreč

    MRK Sesvete – RK NEXE 32:23 (17:9)

    Suci: Tomislav Cindrić, Robert Gonzurek (Osijek)

    Delegat: Siniša Rudić (Biograd na Moru)

    MRK Sesvete: Perić 8, Čaprić 1, Hršak 6, Jelovčić 5, Dumenčić 6, Prpić, Tomić, Turčić, Raužan 3, Šuker, Gavrić 6, Godec 2, Finek, Ćuk 2, Lasan, Topić 1

    Trener: Igor Vori

    RK NEXE: Račić 1, Bakić, Vejin 1, Marguč 1, Car, Sršen, Radovanović (8 obrana), Jotić, Štrlek 5, Moslavac 4, Tomić 1, Cenić 5, Cohen 2, Melić 3, Pribetić

    Trener: Krešo Ivanković

    Sedmerci: Sesvete: 2/2; NEXE: 0/1

    Isključenja: Sesvete: 8 minuta (Šuker 2′, Gavrić 2′, Godec 2′, Topić 2′); NEXE: 6 minuta (Bakić 2′, Marguč 2′, Tomić 2′)Doživjeli smo težak poraz od ekipe Sesveta u polufinalu Kupa Hrvatske i ostali bez mogućnosti osvajanja trofeja za koji će se prvi puta u svojoj povijesti u subotu boriti Sesvećani. No, svi koji su gledali prvu polufinalnu utakmicu, nakon prvih 10 minuta zasigurno nisu ni pomišljali da će ovako završiti.

    Odličan ulazak u utakmicu naših igrača koji su poveli s 2:0 zahvaljujući fantastičnoj igri u obrani koja je bila super agresivna i pokretljiva. Sesvećani su svoj prvi pogodak postigli tek u 9. minuti utakmice, a gotovo svaki napad ruke sudaca bile su podignute označavajući pasivan napad. Na žalost, odličnu igru u obrani nismo uspjeli kapitalizirati u napadu.  U samo dvije minute napravili smo 4 tehničke greške za redom i omogućili Sesvećanima da se potpuno oporave od početne nervoze. Mučili smo se u napadu, a agresivnost u obrani polako je nestajala. Ekipa Sesveta u 11. je minuti poravnala rezultat na 3:3, a minutu kasnije i preuzela vodstvo koje do kraja susreta više nisu ispuštali. Naprotiv, uslijedilo je katastrofalno razdoblje u našoj igri, apsolutno ništa nije polazilo za rukom što su igrači u plavim dresovima iskoristili i serijom 8:2 u 21. minuti utakmice pobjegli na velikih sedam pogodaka prednosti. Pokušao je trener Ivanković u 17. minuti prekinuti silovit napad Sesveta pri rezultatu 8:5, no bez uspjeha. Do kraja prvog poluvremena kao da su ekipe zamijenile uloge s početka susreta – u napadu smo pogađali stative i vratnice i gubili lopte, a u obrani stajali preširoko i nedovoljno agresivno. Ekipa Sesveta takvu je našu igru vješto kažnjavala i na odmor otišla s nestvarnih +8 (17:9).

    U nastavku prvih se dvadeset minuta igralo gol za gol, nismo uspjevali zaustaviti osokoljenje igrače Sesveta koji su fanatično proslavljali svaki pogodak i bez većih problema držali visoku prednost. U 48. minuti Nikola Jelovčić s crte zabija za okruglih +10 i još veće oduševljenje na klupi svoje ekipe. Imali su Sesvećani u 52. minuti i najveću prednost od 11 pogodaka, a do kraja susreta uspjeli smo tek smanjiti razliku na -9 (32:23).

    Težak poraz koji zasigurno nitko nije očekivao uoči polaska u Poreč na Festival rukometa i na žalost propuštena prilika da se šesti puta borimo za “kantu”. Ekipa je odmah po završetku utakmice krenula put Našica, sigurno će ovo biti teška noć. No, posao u ovoj sezoni još nije gotov jer u četvrtak nas očekuje prva utakmica doigravanja za Prvaka protiv Zagreba u Kutiji šibica. Do tada treba iz glave izbaciti sve ono loše što se večeras događalo u dvorani Žatika i pokušati odigrati na najvišoj mogućoj razini.

    Gorak okus danas su popravili naši mladi Gromovi koji su u svojoj trećoj utakmici na završnici Prvenstva Hrvatske danas pobijedili ekipu Zagreba s 25:24 i osvojili prvo mjesto u Grupi C. Naši mladi igrači pod vodstvom trenera Saše Barišića Jamana plasirali su se u četvrtfinale. Sutra će s početkom u 15 sati igrati protiv ekipe Osijeka.

     

     

    Keywords

    Hrvatski Kup
    Krešo Ivanković
    MRK Sesvete
    RK Nexe
    Share with friends

    Naši sponzori