Nova pobjeda u domaćem prvenstvu Čakovec – NEXE 27:32 (13:18)

    Paket24 Premijer ligaSaturday, 19. October 2024.

    Paket24 Premijer liga – Liga B, 7. kolo

    RK Čakovec – RK NEXE 27:32 (13:18)

    ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

    Suci: Igor Emanović, Zoran Mikić (Štivice)

    Delegast: Matija Gubica (Višnjevac)

    RK Čakovec: L. Baković 1, Hozjan 2, Friščić 4, Zadravec 2, Tkalčec, Marciuš (9 obrana), Vuković, Varošanec, Horvat (3 obrane), Levak 5, Tompić 1, Lukac 1, Ćuk 2, T. Baković 7, Goričanec 1, Malović 1

    Trener: Josip Borković

    RK NEXE: Bakić 5, Grgić, Haseljić 4, Krajcar 1, Klimkow 3, Marguč 1, Car (8 obrana/1 sedmerac), Radovanović (7 obrtana), Manci Mičević, Dolenec, Moslavac 5, A. Cenić 4, O. Cenić, Lučin 7, Kozina 2

    Trener: krešo Ivanković

    Sedmerci: Čakovec: 3/4; NEXE: 3/3

    Isključenja: Čakovec: 4 minute (Hozjan 2′, T. Baković 2′); NEXE: 4 minute (Klimkow 2′, Vučko 2′)

    U Našicama je večeras odigrana prvenstvena utakmica 7. kola Premijerke u kojoj su Gromovi formalno bili gostujuća momčad. Dogovorom dvaju klubova zamijenjeno je domaćinstvo, pa će utakmica u Čakovcu biti odigrana 14. prosinca. Izuzetno zahtjevna utakmica te dug i naporan put u Španjolsku sigurno su ostavili traga na igračima koji večeras definitivno nisu bili na potrebnoj razini, no kako je nakon utakmice rekao trener Krešo Ivanković to nikako ne bi smio biti izgovor. Ostvarili smo novu pobjedu i upisali dva nova boda, no večerašnja je izvedba bila poprilično blijeda.

    Odlična mlada momčad iz Čakovca večeras je i u Našicama pokazala da rezultati koje su ostvarili u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu slučajni i unatoč očekivanom porazu iz Našica sigurno odlaze zadovoljni. Sami početak utakmice pripao je Gromovima, s obzirom da smo za 6 minuta primili samo jedan pogodak i imali prednost od 4 pogotka (1:5). Veći dio prvog dijela kontrolirali smo rezultat i držali prednost od četiri ili pet pogodaka, a u samoj završnici prvog dijela nakon sjajne obrane Radovanovića i asistencije za Haseljića koji zabija iz kontre, ostvarili smo i najveću prednost (12:18). Šest sekundi prije odlaska na odmor gostujuća je ekipa iskoristila nepažnju naše obrane i uspjela smanjiti rezultat.

    Drugi dio utakmice puno bolje otvaraju Čakovčani i serijom 3:0 primiču se na dva razlike (16:18), no ubrzo je uslijedila naša mini serija 4:1 i ponovno smo na +5 (17:22, 18:23). U 39. minuti nakon što smo u dva uzastopna napada napravili tehničku grešku i izgubili loptu, vratar Moreno Car skida dvije čiste kontre Tinu Bakoviću i Friščiću i zarađuje prave ovacije gledatelja. Do kraja susreta mladi igrači Čakovca uspjeli su u još nekoliko navrata smanjiti zaostatak na samo dva pogotka, pa je trener Krešo Ivanković u posljednjim je minutama morao posegnuti za kapetanom Kozinom kojega je namjeravao večeras poštedjeti. Na kraju smo zasluženo pobijedili s 5 pogodaka prednosti, no bila je to sve samo ne prava razina i potreban intenzitet.

    Pobjedi ne treba gledati u zube, na sreću nitko se nije povrijedio i svi su igrači zdravi uoči velikog rukometnog spektakla koji će se dogoditi u utorak kada u Našice stiže četverostruki osvajač Lige prvaka i najtrofejnija njemačka momčad THW Kiel, na čelu s kapetanom hrvatske reprezentacije Domagojem Duvnjakom. Kompletan fokus sada se prebacuje na pripremu za tu utakmicu za koju vlada ogroman interes, a kapacitet dvorane je na žalost ograničen. Bit će to praznik rukometa i veliki test za našu momčad koja će imati priliku odmjeriti snage s jednom od najboljih rukometnih momčadi na svijetu.

    Keywords

    Aleksandar Bakić
    Josip Borković
    Krešo Ivanković
    Paket24 Premijer liga
    RK Čakovec
    RK Nexe
    Tin Baković
    Share with friends

    Naši sponzori