Gromovima prvi bod u grupnoj fazi EHF Europske lige na gostovanju u Španjolskoj

    EHF Euro ligaWednesday, 16. October 2024.

    EHF Europska liga – grupna faza, 2. kolo

    Bathco Bm. Torrelavega – NEXE 32:32  (14:11)

    Pabellon Vicente Trueba, Torrelavega

    Suci: Tomas Barysas, Povilas Petrusis (Litva)

    Delegat: Antonio Goulao (Portugal)

    Bathco Bm. Torrelavega: Da Silva Maildo 2, Linhares de Souza 4, Rubino Fernandez 1, Muñoz Cabezon 5, Fernandez Sanchez, Gonzales,  Prokop 7, Lombilla del Rio, Martinez Llamazares 4, Aja Garate 3, Cangiani Besada 1, Jurkovic, Berrio, Fernandez Perez 5, Vial Tercariol (5 obrana), Colunga Lyksbo

    Trener: Jacobo Cuétara

    RK NEXE: Bakić, Grgić 3, Haseljić, Krajcar, Marguč 3, Car (4 obrane), Radovanović (5 obrana), Manci Mičević, Dolenec 3, Štrlek 3, Moslavac 8, A. Cenić, O. Cenić, Vučko 1, Lučin 8, Kozina 3

    Trener: Krešo Ivanković

    Sedmerci: Torrelavega: 5/5; NEXE: 3/3

    Isključenja: Torrelavega: 6 minuta ( Linhares de Souza 2′, Fernandez Sanchez 2′,AjaGarate2′); NEXE: 8minuta(Bakić 2′, Moslavac 2′, Vučko 2′, Kozina 2′)Osvojili smo prvi bod u grupnoj fazi EHF Europske lige pogotkom Tina Lučina u posljednjim trenucima utakmice, no možemo žaliti što večeras nismo ostvarili i prvu pobjedu i kući ponijeli oba boda. Iako je domaća ekipa imala u dva navrata prednost od pet pogodaka, u 25. minuti Španjolci su imali i alarmantno vodstvo 14:8, pokazali smo karakter i uspjeli uloviti priključak, a početkom drugog dijela i poravnati rezultat te povesti 12 minuta prije kraja.

    Večeras smo gledali dva potpuno različita poluvremena – prvo, u kojemu našim igračima skoro ništa nije polazilo za rukom, no nismo dopustili izuzetno motiviranim domaćinima da na odmor odu s više od tri pogotka prednosti, te drugo u kojemu smo bili daleko efikasniji u napadu i puno konkretniji u obrani. Nažalost, ponovno smo načinili previše tehničkih grešaka u napadu – čak 13, a ključne su bile tri u posljednjih 10 minuta utakmice kada smo se potpuno vratili i imali se priliku odvojiti, no brzi su Španjolci kaznili sve naše poklone i zamalo došli do svoje prve pobjede u nekom europskom natjecanju. Iako su na kraju susreta nakon Lučinovog projektila koji je završio u njihovoj mreži bili silno razočarani, mogu biti itekako zadovoljni osvojenim bodom u svom prvom nastupu na europskoj rukometnoj sceni.

    Gromovi su se zaista lavovski borili i uspjeli potpuno okrenuti utakmicu u svoju korist u 40. minuti nakon sjajne obrane Radovanovića i kontre koju je hladnokrvno realizirao Marguč (21:21). Bio je to strašan impuls za cijelu ekipu, naša je klupa čitavo vrijeme zdušno bodrila suigrače koji su bili u igri i činilo se da je to bio trenutak u kojemu će se utakmica prelomiti, no nismo uspjeli zadržati koncentraciju i nakon dvije pogreške u napadu i dvije obrane domaćeg vratara, Torrelavega ponovno diže prednost na tri pogotka (24:21). U dvorani prava ludnica jer su raspjevani domaći navijači pomislili da će to biti nova serija njihove ekipe, no dogodilo se upravo suprotno. Uslijedila je naša serija 3:0 i novo poravnanje (46. minuta Vučko za 24:24), a minutu kasnije izuzetno raspoloženi Luka Moslavac zabija za vodstvo (24:25). Uslijedlila je igra gol za gol, a deset minuta prije kraja Radovanović ponovno fantastično brani čisti zicer Prokopu, a odbijenu loptu lovi Munoz i zabija uz prijestup i doskok u vratarev prostor koji se vidio iz aviona za prednost 29:27. Vratar Radovanović doslovce je poludio i pokušao objasniti Litvanskom sucu da je gol neregularan, no suci su pokazali na centar, a Miki je na sreću ostao bez isključenja jer je poprilično burno reagirao. Pet i pol minuta prije kraja Španjolci su još jednom imali prednost od tri pogotka, no naši dečki nisu ni pomislili da je utakmica gotova. Zabijali su Dolenec i Lučin, koji je uz Moslavca večeras bio naš najbolji strijelac (obojica po osam pogodaka).

    Dvije minute prije kraja pri minimalnom vodstvu domaće ekipe (32:31) Bakić zarađuje nespretno isključenje zbog pregrube igre, no na sreću uspijevamo se obraniti i u posljednjem napadu Lučin nakon deveterca fantastično zabija za poravnanje i konačnih 32:32. Više nego zaslužen bod u triler završnici, no na licima naših igrača po završetku se utakmice moglo iščitati silno razočarenje jer su osjetili da su večeras mogli uzeti i kompletan plijen.

    U drugoj utakmici naše grupe Vojvodina je na svom terenu poražena od Kiela s 32:28, a upravo će najtrofejnija njemačka ekipa biti naš idući protivnik u 3. kolu u utorak u Našicama. Ekipa u ranim jutarnjim satima kreće put aerodroma u Bilbaou odakle će avionom za Frankfurt, a nakon toga slijedi let za Zagreb, pa povratak u Našice autobusom.

    Iako nakon dva odigrana kola ne možemo imati previše razloga za slavlje, definitivno nas može zadovoljiti pristup i igra koju su večeras pokazali naši dečki i sigurno će u utakmicama koje slijede to biti još i bolje, a sportska bi sreća mogla malo pokucati i na naša vrata.

    Keywords

    Bathco BM. Torrelavega
    EHF European League
    RK Nexe
    Share with friends

    Naši sponzori