Novi Grom Leon Vučko

VijestiČetvrtak, 27. Lipanj 2024.

Potpis na Ugovor kojim se obvezuje da će u dresu RK NEXE provesti iduće dvije godine, jučer je stavio Leon Vučko i tako postao novi Grom! U konferencijskoj dvorani tvrtke NEXE d.d. Ugovor je na drugoj strani potpisao predsjednik Josip Ergović, koji nije krio zadovoljstvo što će u našičkom klubu igrati još jedan iskusan i iznimno kvalitetan igrač Leon Vučko.

Leon Vučko, 29-godišnji kružni napadač relativno je kasno počeo igrati rukomet. S 15-16 godina, nakon što je morao odustati od nogometa zbog svoje tjelesne konstitucije, odlučio se baviti rukometom i nije pogriješio. Prve rukometne korake napravio je u RK Zagreb II, a nakon sezona provedenih u Zagrebu, Dubravi i Varaždinu, Leon je četiri sezone proveo u Slovačkoj u Tatranu iz Prešova, a nakon toga je karijeru nastavio u Francuskoj. Najprije u drugoligašu Strasbourgu, a nakon toga dvije sezone u Pontault-Combault Handballu, u najjačoj francuskoj ligi. Iako je imao još nekoliko ponuda za nastavak karijere, Leon se bez puno razmišljanja odlučio za povratak u Hrvatsku. Evo i njegovih prvih dojmova nakon potipsivanja Ugovora:

” S predsjednikom Josipom Ergovićem izuzetno sam se brzo dogovorio oko svega, prvi dojmovi su odlični. Baš sam sretan što sam došao u ovaj klub, već sada mogu reći da sam izuzetno zadovoljan načinom na koji je klub organiziran. Imam dosta prijatelja koji su igrali u NEXE-u i uvijek sam čuo samo pohvale, tako da je i to poprilično utjecalo na moju odluku. U Našicama sam bio puno puta kao igrač tako da već pomalo poznajem grad i dvoranu koja je uvijek kad sam igrao bila ispunjena. Obavio sam i razgovor s trenerom Ivankovićem kojega osobno ne poznajem, ali mislim da ćemo svi zajedno napraviti dobar posao. Ekipa je izuzetno kvalitetna i moja su očekivanja poprilično velika, nadam se da ćemo svi biti zdravi i jedva čekam da krenemo s radom.”

Leone, dobro došao i sretno!

Ključne riječi

Josip Ergović
Leon Vučko
RK Nexe
Podijeli s prijateljima