Mladi Gromovi u polufinalu Prvenstva Hrvatske U17

Prva hrvatska rukometna liga U17Petak, 17. Svibanj 2024.

Mladi Gromovi, selekcija U17, plasirala se u polufinale Prvenstva Hrvatske koje se igra u sklopu Festivala rukometa u Poreču. Nakon što su u razigravanju osvojili prvo mjesto u Grupi C s dvije pobjede i jednim porazom, danas su u 1/4 finalu uvjerljivo svladali ekipu Osijeka s 27:19 i sutra će u polufinalu u 14 sati pokušati izboriti finale protiv ekipe Sesveta.

Naši su mladi rukometaši odlično otvorili grupnu fazu završnice pobjedom protiv domaćina Poreča 26:21. U drugoj su utakmici izgubili od Akademije Balić-Metličić s 18:27, a u posljednjoj utakmici u Grupi C jučer su svladali ekipu Zagreba s 25:24 i osvojili prvo mjesto u grupi.

U današnjem slavonskom četvrtfinalu mladi su Gromovi deklasirali ekipu Osijeka s 27:19 i izborili nastup u polufinalu. Ekipi se danas priključio i Ognjen Cenić, koji je izostao u prva tri susreta zbog angažmana u prvoj momčadi i uvelike pridonio današnjoj pobjedi. Ogi je proglašen za najboljeg igrača susreta, no pobjedu svakako treba pripisati cijeloj ekipi koja je disala kao jedan. U tom duhu dečki su odigrali čitavu ovu sezonu i ovo je za njih najbolja nagrada i potvrda da je kolektiv uvijek iznad svakog pojedinca, iako u svakoj utakmici upravo kolektivna igra i zajedništvo izbaci nekog pojedinca. U prvoj utakmici bio je to vratar Predrag Serdar upisavši 13 obrana. Toliko ih je skupio i danas, a u trećoj utakmici protiv ekipe Zagreba najbolji je igrač bio David Mirković postigavši 9 pogodaka. Baš je bio gušt gledati našu mladost kako se bore, bacaju za svaku loptu i svaki pogodak proslavljaju s puno emocija. Svaki postignuti pogodak ili obranu i dobar potez kompletna klupa bučno je pozdravljala kao i naši navijači na tribinama (roditelji, članovi Uprave i Stručnog stožera) koji također imaju velike zasluge za ovaj uspjeh.

Sve čestitke dečkima i treneru Saši Barišiću Jamanu i njegovim pomoćnicima na klupi Ivanu Tomičiću i Ediju Vešligaju na ostvarenom rezultatu, no posao još nije završen.

Sutra u 14 sati naši mladi Gromovi igraju polufinale protiv Sesveta.

Sretno dečki!!

Ključne riječi

Festival rukometa
HRS
Karlo Božić
RK Nexe
Saša Barišić Jaman
Podijeli s prijateljima

Naši sponzori