Izvučene grupe za novu sezonu EHF Europske lige – Gromovi u grupi E

EHF Euro ligaSubota, 20.Srpanj.2024.

Kuglice u Beču jučer su odredile sudionike grupne faze EHF Europske lige u novoj sezoni koja je pred nama. Četrdesetdvije ekipe kreću u borbu za titulu – dvadeset dvije ekipe u grupnu će fazu natjecanja direktno, a preostalih dvadeset svoje će mjesto pokušati izboriti kroz kvalifikacijske utakmice, pa ćemo početkom rujna doznati kojih će se deset momčadi priključiti u grupnu fazu.

Gromovi će u svoju 17. sezonu na europskoj rukometnoj sceni krenuti kroz razigravanje u Grupi E, a tamo ih čeka nimalo lak posao. Uz  prvaka Srbije Vojvodinu i debitanta u ovom natjecanju, španjolsku ekipu Bathco BM. Torrelavega, ždrijeb nam je ove godine dodijelio najtrofejniju njemačku ekipu, slavni THW Kiel našeg Domagoja Duvnjaka. U Našicama ćemo tako imati ogromnu privilegiju i čast ugostiti četverostrukog osvajača Lige prvaka i momčad koja je 23. puta podizala pobjednički pehar Bundeslige. Uz kapetana naše reprezentacije Duleta i još pregršt vrhunskih igrača, našička će publika imati prigodu gledati i najboljeg vratara današnjice Andreasa Wolfa, koji se vraća u Bundesligu. Od svih osam grupa, jedino je u našoj grupi E sve poznato, dok se u ostalim grupama čekaju rezultati kvalifikacija koje su na rasporedu krajem kolovoza i prvi vikend u rujnu. Kroz kvalifikacije put u grupnu fazu tražit će i vinkovačka Bjelin Spačva, koja će igrati protiv islandskog Valura, a ekipa Sesveta kao i NEXE u grupnu fazu ulazi direktno. Sesvećani će igrati u grupi G s braniteljem naslova njemačkim Flensburgom, mađarskom Tatabanyom i pobjednikom susreta HCB Karvina (Češka) – Izviđač Ljubuški (BiH).

Utakmice prvog kola grupne faze EHF Europske lige bit će odigrane 8. listopada. Uh, kakav će to biti izazov za našu momčad i trenera Krešu Ivankovića koji je ovako prokomentirao jučerašnji ždrijeb:

“Evo, doznali smo naše protivnike u grupnoj fazi EHF Europske lige i kao u svakom ždrijebu moglo je biti bolje, a moglo je biti i gore. Generalno, mislim da možemo biti zadovoljni jer ćemo u Našicama gledati našeg kapetana Domagoja Duvnjaka i vrhunsku ekipu Kiela, u našoj je grupi i višestruki osvajač prvenstva i Kupa Srbije Vojvodina iz Novog Sada, te španjolska ekipa Bathco BM. Torrelavega, koja nam je za sada možda najveća nepoznanica. Definitivno, vrlo interesantna i vrlo izazovna skupina, na nama je da što bolje odradimo pripreme koje počinju uskoro, da pokušamo što bolje analizirati naše protivnike i svaku se utakmicu bacimo na glavu. Nadam se da ćemo prikazati jedan prepoznatljiv, brz, hrabar i odvažan rukomet. Dečki su još uvijek na odmoru, ali svi rade privatno punom parom prema programima naših kondicijskih trenera i redovito nam dostavljaju rezultate, tako da sam siguran da će svi doći u dobrom kondicijskom stanju na okupljanje 25. srpnja u Feričance. Nakon testiranja i dijagnostike na Kineziološkom fakultetu Zagrebu, krećmo na mini ciklus priprema na Roglu koji ćemo zaključiti trening utakmicom protiv Trimo Trebnja. Nakon toga se vraćamo u Našice gdje ćemo trenirati nekoliko dana, a onda opet idemo na put. Ovoga puta u Austriju u Bregenz, gdje ćemo u šest dana trenirati i odigrati tri pripremne utakmice. Nakon toga će nam se priključiti i naši olimpijci i reprezentativci i tada ćemo polako početi slagati i posljednje kockice za novu sezonu koja počinje 7. rujna utakmicama prvog kola Paket24 Premijer lige.”

Krehi, njegovim pomoćnicima, stručnom stožeru i cijeloj ekipi želimo što kvalitetnije pripreme bez ozljeda i puno uspjeha u novoj sezoni.

Ključne riječi

Bathco BM. Torrelavega
EHF Europska liga
Krešo Ivanković
RK Nexe
RK Vojvodfina
THW Kiel
Podijeli s prijateljima

Naši sponzori