Gromovi u Lisabonu – sve je spremno za veliki rukometni spektakl EHF Finals 2022

EHF Euro KupSubota, 28. Svibanj 2022.

Svi igrači i članovi stručnog stožera, članovi Uprave kluba na čelu s predsjednikom Josipom Ergovićem, gradonačelnik Krešimir Kašuba te predstavnici sponzora, navijači i brojni novinari doputovali su danas u Lisabon gdje će sutra započeti završni turnir EHF Europske lige. Čarter letom iz zagrebačke zračne luke ukupno 117 članova ove ekspedicije nazočit će velikom rukometnom spektaklu, dio kojega će biti i RK NEXE. Gromovi su danas poslijepodne odradili trening u  Altice Areni u Lisabonu, gdje je sve spremno za početak vrhunskog događaja u drugoj sezoni EHF Europske lige. Altice Arena izgrađena je 1998. godine za potrebe svjetski poznate izložbe EXPO, a hrvatska je rukometna reprezentacije 2003. godine upravo u ovoj dvorani pokorila rukometni svijet, pobijedivši u finalu Svjetskog prvenstva reprezentaciju Njemačke. Zlatne medalje s tog prvenstva rado se prisjeća i sportski direktor RK NEXE Vedran Zrnić, koj je bio dio te zlatne generacije.

Po završetku današnjeg treninga upriličen je tzv. media call, odnosno druženje igrača i trenera s novinarima, koji su bili poprilično znatiželjni. RK NEXE svima je izuzetno zanimljiva priča, klub koji dolazi iz jednog malog mjesta uspio se plasirati među četiri najbolje ekipe i borit će se za europski trofej. U prvom polufinalnm susretu koji je na rasporedu sutra u 15 sati po loklanom vremenu, odnosno u 16 sati po hrvatskom vremenu igrat će branitelj naslova njemački SC Magdeburga i RK Nexe, a nakon toga za finale će snage odmjeriti  Orlen Wisla Plock i domaćin turnira SL Benfica.

Trener Branko Tamše novinarima je napomenuo kako je Magdeburg favorit ovoga turnir, ali nikad se ne zna što se može dogoditi na završnim turnirima. Obje ekipe počinju od nule, igramo 60 minuta i nadamo se da možemo iznenaditi Magdeburg, iako smo od njih izgubili u obje utakmice koje smo odigrali u skupini: “100 navijača doputovalo je s nama  danas u čarter avionu i navijat će za nas, kao što su to činili i tijekom cijele sezone. Našice su grad od 8000 stanovnika, izuzetno smo ponosni smo što smo uspjeli ostvariti ovaj rezultat, ovo je veliki uspjeh za hrvatski rukomet. Pomalo je i nevjerojatno da smo ovdje, ali smo to apsolutno zaslužili.”

Uoči polaska za Portugal, predsjednik RK NEXE Josip Ergović i trener Branko Tamše potpisali su ugovor sukladno kojemu će slovenski rukometni stručnjak i dalje voditi našički klub. Naime, aktualni ugovor Branka Tamšea s RK Nexe traje do završetka iduće sezone, a novi ugovor produžen je godinu dana prije njegova isteka na još dvije godine, do završetka sezone 2024/2025.

„Hvala predsjedniku Josipu Ergoviću i Upravi kluba što su mi ukazali povjerenje i produljili ugovor pred ove velike izazove koji nas čekaju u Portugalu gdje ćemo se susresti s velikim europskim momčadima. To je još jedan pokazatelj kako je Nexe velik klub i koliko ozbiljno pristupaju svemu. Čvrsto vjerujem u našički rukometni projekt koji je ozbiljan, sustavan i dugoročan i jako mi je drago što sam njegov dio, a eto, sada je sigurno da ću to i ostati još barem neko vrijeme. I ja i igrači dat ćemo sve od sebe i na ovom Final Fouru i kasnije. Svi navijači i rukometni entuzijasti u Našicama to zaslužuju. Ovo je jedna lijepa sportska priča na zdravim nogama i to treba cijeniti. Uživat ćemo u rukometu kao i do sada i predano raditi. Sljedeće sezone obećavam ponavljanje ovakvog europskog uspjeha, a u hrvatskom prvenstvu i kupu još bolji rezultat nego u aktualnoj sezoni.“ – poručio je naš coach Branko Tamše. 

S novinarima je razgovarao i Fahrudin Melić, koji je najavio prvu polufinalnu utakmicu:

“Magdeburg mora dokazati ulogu favorita na terenu, učinit ćemo sve da napravimo iznenađenje. Kada se pogleda povijest završnih turnira, nisu uvijek najbolje momčadi na kraju bili pobjednici. Sigurno da  imamo svoju priliku. Halil Jaganjac je naš najbolji igrač i puno ovisimo o njemu, ali imamo mnogo drugih igrača koji mogu zabiti. Uglavnom se moramo usredotočiti na obranu i postizanje golova iz kontri i polukontri.”

Izravan prijenos utakmice bit će na sportskom kanalu Arena Sport2 u 16 sati po hrvatskom vremenu.

 

Ključne riječi

Banko Tamše
EHF Finals Men 2022
Josip Ergović
RK Nexe
SC Magdeburg
Podijeli s prijateljima