Poraz u triler završnici – NEXE – PPD Zagreb 24:26 (9:11)

Paket24 Premijer ligaSrijeda, 25. Svibanj 2022.

Paket24 Premijer liga – Doigravanje za prvaka, 2. kolo

RK NEXE – PPD Zagreb 24:26 (9:11)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice, gledatelja 2500

RK NEXE: Kuzmanović, Vejin 2, Radovanović 1 (11 obrana/1 sedmerac), Jelinić 3, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh, Severec 2, Moslavac 3, Kević 2, Tomić 4, Melić 6, Jaganjac, Kavčič 1, Markušić, Pribetić

Trener: Branko Tamše

PPD Zagreb: Šipić 1, Vistorop, D. Mandić 3, Klarica 5, Gojun, Srna 1, Slavić (9 obrana), Klis, Musa 3, Matanović, M. Mandić (2 obrane/1 sedmerac), Čupić 10, Ravnić, Obranović 1, Leimeter 2, Grahovac

Trener: Ivica Obrvan

Sedmerci: NEXE 5/6; PPD Zagreb: 6/7

Isključenja: NEXE: 10 minuta ( Moslavac 2′,2′, Tomić 2′, Kavčič 2′, Pribetić 2′); PPD Zagreb: 8 minuta (Klarica 2′,2′, Mandić 2′, Grahovac 2′)

Gromovi su na žalost upisali novi poraz protiv ekipe PPD-a Zagreb, koji je večerašnjom pobjedom stigao do potrebnih 6 bodova i 30. naslova Prvaka Hrvatske. Zagrepčani su i danas bolje otvorili utakmicu, a nakon početnih 5 minuta u kojima se igralo gol za gol, gosti su u 10. minuti imali prvu osjetniju prednost od 4 pogotka (3:7). Halil Jaganjac već u 8. minuti utakmice morao je izaći iz igre zbog ozljede gležnja, nakon što je nezgodno stao u napadu, što je sigurno bio veliki hendikep za našu momčad. Uz bolnu grimasu ali i bijes što mora iz igre, Halil je na žalost do kraja utakmice ostao na klupi s ledenim oblogom na nozi i bespomoćnim pogledom prema svojim suigračima. Bila je ovo njegova posljednja utakmica u dresu NEXE-a pred našičkom publikom i sigurno se ni najmanje nije nadao da će ovako završiti, ali to je sport. Svjestan je toga i sam, ali  ozljeda na sreću nije ozbiljna, tako da će se oporaviti do završnog turnira u Lisabonu i biti u sastavu za dvije posljednje utakmice koje će odigrati za našički klub.

Gromovi se nisu predavali,  uporno su stizali zaostatak – pri rezultatu 8:10 Radovanović brani sedmerac Čupiću i daje novi vjetar u leđa našim igračima i fantastičnoj publici koja je još jače navijala. I večeras je u našičkoj dvorani bio pravi praznik rukometa, atmosfera kakva se samo poželjeti može i koju bi zasigurno poželio imati svaki klub.  Nismo uspjeli realizirati napad, Zagreb ponovno odlazi na +3, a do kraja prvog dijela smanjujemo razliku i na odmor se odlazi s prednošću gostiju od 2 pogotka (9:11).

U nastavku opet dosta problema u napadu, Zagreb već u prvoj minuti drugog poluvremena diže prednost na 3 pogotka, ali Gromovi su uz fantastičnu podršku s tribina opet ulovili priključak i smanjili zaostatak na samo jedan pogodak. Činilo se da ćemo konačno uhvatiti željeni ritam. Nakon isključenja Tomića u 34. minuti, Zagreb radi seriju 5:1 i odvaja se na pet pogodaka prednosti (12:17). Dovoljno za uzbunu i novi time out koji je pozvao trener Branko Tamše kako bi smirio svoje igrače, jer do kraja utakmice bilo je još jako puno vremena. U nekoliko situacija osječki su suci navukli bijes, kako igrača i naše klupe, ali i navijača na tribinama, nakon što su umjesto čistih sedmeraca dosuđivali samo deveterce jer malo je neobično da uz žestoke obrane kakve su se igrale na obje strane, NEXE je na svoj treći sedmerac morao čekati punih 37 minuta!  Igralo se stvarno čvrsto u obrani, naši su se dečki zaista trudili do zadnjeg atoma snage, ali previše promašaja i tehničkih grešaka rezultiralo je novim odvajanjem gostiju koji su u nekoliko navrata imali prednost od 6 pogodaka.  Posljednji put u 50. minuti (18:24), nakon čega kreće fantastična serija Gromova 5:0. U 47. minuti nakon jednog prodora na tlu je završio Marin Jelinić u bolnj grimasi, suci su zaustavili utakmicu, a u teren su odmah uletjela oba fizioterapeuta – naš Gabrijel Hmura i Zagrebov Damir Kajba, koji su odmah priskočili u pomoć Jeliniću. Iako je izgledalo ružno, radilo se samo o jakim grčevima, tako da će i s Jelom biti sve u redu.

Prednost Zagreba 5 minuta prije kraja istopila se na samo jedan pogodak, nakon što jer Radovanović obranio udarac Obranoviću i zabio na prazan gol, a odmah nakon izgubljene lopte Klarice, Melić zabija iz kontre. Tribine su eksplodirale, navijači su baš kao i igrači na terenu posegnuli za dodatnim atomima snage i utakmica je u svojoj samoj završnici ponovno ponudila pravi triler. Kada se činilo da će NEXE krenuti u novi napad nakon izgubljene lopte, suci su dosudili novi sedmerac za goste koji je Čupić pretvorio u novu prednost od dva pogotka. Luka Moslavac zabija za minus jedan, a tri minute prije kraja Klarica opet diže na plus dva Zagreba. Tamše zove svoj posljednji time out, a Moslavac u idućem napadu pogađa stativu. Promašuju i Plinari u idućem napadu, udarac Srne dvije minute prije kraja završava pored gola, a u idućem napadu NEXE-a Klarica zarađuje isključenje, a suci sviraju sedmerac. Udarac je izveo Melić, no obranio je mladi Matej Mandić, koji upisuje i svoju novu obranu Markušiću koji je dohvatio odbijenu loptu i uputio udarac. Rezultat se do kraja nije promijenio i pobjeda je na kraju pripala PPD-u Zagreb (24:26). Po završetku utakmice uslijedila je ceremonija dodjele pehara i medalja prvacima i viceprvacima koje su uručili predsjednik i tajnik HRS-a Tomislav Grahovac i Damir Poljak.

Unatoč porazu moramo čestitati našim igračima na još jednoj dobroj sezoni u domaćem prvenstvu i Kupu, iako ćemo i ove godine u klupske vitrine spremiti “male kante”. I još jednom, po tko zna koji put ove sezone, nakolon do poda i zahvala od srca našim navijačima koji su i večeras pokazali koliko vole svoj klub.

Ova mukotrpna sezona za nas još nije završila – zapravo slijedi kruna i svojevrsna nagrada za ogroman trud i rad i  fantastične utakmice koje smo odigrali. Ekipa u petak kreće put Lisabona na završni turnir EHF Europske lige – ostvarili smo povijesni rezultat za klub ali i za hrvatski rukomet i u vrlo uglednom društvu borit ćemo se za europski trofej. U subotu ćemo u Lisabonu snage odmjeriti protiv branitelja naslova i svjetskog klupskog prvaka Magdeburga u prvom polufinalnom susretu. Gromovi sretan put i samo jako.

Ključne riječi

Paket24 Premijer liga - Doigravanje za prvaka
PPD Zagreb
RK Nexe
Podijeli s prijateljima