menu icon
search icon
alt

Poraz u finalu Kupa Hrvatske – PPD Zagreb – NEXE 30:27 (16:16)

Hrvatski rukometni Kup – finale

RK PPD Zagreb – RK NEXE 30:27 (16:16)

SD Žatika, Poreč

Suci: Matija Gubica (Višnjevac), Boris Milošević (Osijek)

Delegat: Davor Tor (Zagreb)

RK PPD Zagreb: Šipić, Vistorop 6, Ćavar 1, Mandić 5, Klarica 4, Gojun, Srna 2, Slavić, Klis, Musa, Matanović 1, Mandić, Čupić 8, Obranović 2, Leimeter, Grahovac 1

Trener: Ivica Obrvan

RK NEXE: Kuzmanović, Vejin 3, Radovanović, Jelinić 5, Vida, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh, Moslavac , Kević 1, Tomić 4, Melić 7, Jaganjac 4, Markušić 1, Pribetić 1

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: PPD Zagreb: 5/5; NEXE: 2/2

Isključenja: PPD Zagreb 8 minuta (Čupić 2′, Matanović 2′, Klarica 2′, Musa 2′); NEXE: 6 minuta (Blažević 2′, Moslavac 2, Pribetić 2′)

Crveni kartoni: Luka Moslavac

Gromovi se iz Poreča na žalost ponovno vraćaju bez “kante”. U petom finalu Kupa Hrvatske nismo uspjeli, danas smo praženi od PPD-a Zagreb s 30:27. Iako smo odlično otvorili utakmicu i najvećim dijelom vodili i bili osjetno bolja ekipa na terenu, vrlo malo je nedostajalo da se u dva navrata pri vodstvu od dva pogotka razlike odvojimo na osjetniju prednost, tako da je prvih 30 minuta završilo bez pobjednika 16:16. Osjećala se ogromna želja i energija u našoj ekipi i odlučnost da ovoga puta odemo do kraja, no presudilo je nekoliko činjenica. U 37. minuti ostali smo bez vrlo važne karike u obrani – Luka Moslavac je zbog pregrubog starta zaradio izravan crveni karton. Igralo se izuzetno čvrsto i žestoko, zaiskrilo je nekoliko puta i među igračima, no sve je na sreću ostalo samo na verbalnim duelima. Prvi su u “klinč” uletjeli jaganjac i Gojun, a na samom kraju prvog dijela zaiskrilo je između Moslavca i Srne.

U nastavku utakmice desetak se minuta igralo gol za gol, nakon čega  smo promašili nekoliko čistih situacija, a Zagreb radi seriju 5:0 i odlazi na 24:20. Nismo se predavali i 3 minute prije kraja lovimo priključak i vraćamo se na -2, ali to nije bilo dovoljno.

Na žalost, nismo iskoristili prvu priliku za osvajanje trofeja, preostaju nam još dvije. Već u subotu čeka nas novi ogled PPD-om u Zagrebu u nastavku završnice Paket24 Premijer lige, a iduća utakmica bit će odigrana u srijedu 25. svibnja u Našicama. Obje će utakmice izravno prenositi HRT.

Nothing to show...