Poraz Gromova u Zagrebu – briljirali reprezentativni vratari Kuzmanović i Mandić

Paket24 Premijer ligaNedjelja, 05. Svibanj 2024.

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 10. kolo

RK Zagreb – RK NEXE

ŠD Trešnjevka – Kutija šibica, Zagreb

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar), Marko Mrvica (Biograd na Moru)

Delegat: Robert Kober (Zagreb)

RK Zagreb: Kos 2, Walczak, Faljić 2, Klarica 4, Gojun 2, Srna 1, Grbavac, Horvat, Sirotić, Mandić (14 obrana/1 sedmerac), Čupić 2, Dibirov 6, Franković, Kavčić 1, Glavaš 4, Suholežnik

Trener: Andrija Nikolić

RK NEXE: Kuzmanović (13 obrana/1 sedmerac), Račić 1, Bakić, Vejin 3, Marguč, Car, Sršen, Radovanović, Jotić 2, Štrlek 3, Moslavac, Tomić 2, Cenić 1, Cohen 4, Melić 2, Pribetić

Terener: Krešo Ivanković

Sedmerci: Zagreb: 6/8; NEXE: 2/3

Isključenja: Zagreb: 4 minute (Srna 2′, Suholežnik 2′); NEXE: 12 minuta (Marguč 2′, Jotić 2′, Moslavac 2′,2′,2′,Cohen 2′)

Crveni kartoni: Luka Moslavac (tri isključenja)

Prvenstvena utakmica posljednjeg 10. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka pripala je Zagrebu koji je s 24:18 svladao NEXE i osvojio nova dva boda. U međusobnom omjeru Zagreb sad ima 4 boda i do nove titule prvaka nedostaju mu dva boda. Prva utakmica doigravanja za prvaka bit će odigrana u srijedu, 22. svibnja u Zagrebu.

Domaća je ekipa danas puno bolje započela utakmicu i povela s 2:0, a na prvi pogodak Gromova čekali smo punih pet minuta. U prvim minutama utakmice nismo bili dovoljno konkretni i agresivni u napadu napadu, u kojemu je trener Ivanković morao kombinirati na poziciji srednjeg vanjskog s Jotićem i “skrpanim” Cenićem, pa se Zagreb polako počeo odvajati. Dosta problema imali smo i u obrani koja nije bila dovoljno agresivna, pa su Zagrebaši prelagano prolazili do crte šest metara i lako poentirali ili izborili sedmerac. U 10. minuti Zagrebaši su imali +4 (11:7), pa je trener Ivanković pozvao minutu odmora, no pokušaj resetiranja ekipe nije uspio. I dalje smo se mučili u napadu, razbranili vratara Mandića prelaganim udarcima i omogućili domaćoj ekipi da u 22. minuti povede s 12:5. Na sreću, raspoložen je bio i njegov reprezentativni kolega Kuzmanović koji je u prvih pola sata nanizao 9 obrana uz jedan obranjen sedmerac. Do kraja prvog dijela uslijedlio je nešto bolje razdoblje u našoj igri i dobrom serijom 5:1 uspjeli smo uloviti priključak i smanjiti zaostatak na tri pogotka (12:9). Na odmor se otišlo s prednošću Zagreba od 4 pogotka (13:9).

U nastavku nakon pogotka Jotića za 13:10, opet bolje razdoblje u igri Zagreba koji se u nekoliko navrata odvaja na pet pogodaka viška, no Gromovi ponovno uzvraćaju s dva uzastopna pogotka i vraćaju zaostatak na -3. Na žalost, u 43. minuti Luka Moslavac je zaradio treće isključenje i crveni karton. Pokušavajući omesti Srnu u polukontri, nezgodno ga je udario u prsa i za njega je utakmica bila završena. Trener Ivanković, u ionako kratkom rosteru, ostao je bez još jednog igrača. Rukometaši Zagreba iskoristili su prednost igrača više i povećali razliku. Nekoliko je pokušaja naših igrača zaustavio vratar Mandić i domaća se ekipa u pedesetoj minuti odvojila na velikih +7 (20:13). Do kraja susreta uspjeli smo tek malo ublažiti poraz (24:18).

U sjajnoj atmosferi zagrebačke Kutije šibica u koju su iz Našica doputovali i brojni navijači NEXE-a, večeras je slavila domaća ekipa, no zasigurno je iznimno zadovoljan mogao biti i izbornik hrvatske rukometne reprezentacija Dagur Sigurdsson učinkom fantastičnog vratarskog dvojca Mandića i Kuzmanovića koji su večeras briljirali. Manda je upisao 14, a Kuzma jednu obranu manje. Na tribinama Kutije bili su i naši brojni reprezentativci.

Gromovima sada slijedi kraći odmor pa priprema za nastup na Festivalu rukometa u Poreču od 16. do 18. svibnja, u polufinalu Kupa igrat ćemo protiv Sesveta.

Ključne riječi

Krešo Ivanković
Paket24 Premijer liga - Liga za prvaka
Predrag Vejin
RK Nexe
RK Zagreb
Podijeli s prijateljima