menu icon
search icon
alt

Gromovi u polufinalu Kupa Hrvatske – Nexe – Bjelovar 35:23 (18:10)

Hrvatski Kup, 1/4 finale

RK NEXE – RK Bjelovar 35:23 (18:10)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Tomislav Cindrić i Robert Gonzurek (Osijek)

Delegat: Boris Čačić (Zagreb)

RK NEXE: Kuzmanović (8 obrana/2 sedmerca), Bakić 2, Barišić Jaman 3, Vejin, Radovanović (8 obrana), Jelinić, Vida 4, Manci Mičević 3, Velkavrh 3, Severec 6, Moslavac 1, Melić 3, Jaganjac 3, Kavčič 2, Markušić 1, Pribetić 4

Trener: Branko Tamše

RK Bjelovar: Prvonožac, Kozić 1, Marić, Potnar 3, Ćurić 1, Komar 3, Šehić 3, Jurjević 5, Lulić 3, Jurišić 2, Dubravac, Milićević, Živković, Lukačec 1, Vuleta 1, Hećimović (13 obrana)

Trener: Josip Pećina

Sedmerci: RK NEXE 4/5; RK Bjelovar 1/3

Isključenja: RK NEXE: 2 minute (Manci Mičević 2′); RK Bjelovar: 4 minute (Dubravac 2′, Lulić 2′)

Sukladno očekivanjima i bez velikih iznenađenja, RK NEXE će uz Poreč, PPD Zagreb i Sesvete biti četvrti polufinalist i igrati na završnom turniru Kupa Hrvatske u Poreču predstojeći vikend. Gromovi su uvjerljivo svladali ekipu Bjelovara s 35:23 i tako osigurali još jednu završnicu – u polufinalu ih očekuje ekipa Sesveta protiv koje će snage odmjeriti u petak, 13. svibnja u 17 sati.

Bjelovarčani su prvih 15 minuta uspijevali držati priključak uz vodstvo NEXE-a, koje nije prelazilo više od tri pogotka (8:5), no nakon toga Gromovi su pojačali ritam i usmjerili utakmicu prema željenom cilju. Već nakon prvih 30 minuta NEXE je napravio razliku od 8 pogodaka, a do kraja susreta zaostatak gostujuće ekipe popeo se na +12. Svjestan kvalitete i snage domaće ekipe, gostujući je trener pružio priliku svim igračima, posebice mladima, da barem malo zaigraju protiv igrača koje gledaju na televiziji (kada je to moguće).

Trener Branko Tamše također je dosta rotirao, a neki su igrači danas malo predahnuli, no svi koji su večeras dobili priliku, odlično su iskoristili svoju minutažu. Bilo je lijepih poteza i pogodaka, ali i obrana. Gostujući vratar Dino Hećimović nanizao ih je čak 13, dok je naš vratarski dvojac Radovanović – Kuzmanović utakmicu završio s identičnim učinkom, po 8 obrana svaki s tim da je Kuzmanović dva puta branio udarce sa sedam metara. Tomislav Severec bio je naš najefikasniji igrač sa 6 pogodaka, ali raspoloženi i raspucani bili su i ostali igrači.

Ostvaren je još jedan postavljeni cilj, pa ekipa može mirno krenuti s pripremama za završnicu Kupa Hrvatske. U Poreč kreću u četvrtak, a tamo će uz domaće navijače koji su najavili svoj dolazak, imati i mlade Gromove – selekciju U17 koja je danas stigla u Poreč na završnicu Prvenstva Hrvatske koja počinje sutra.

Sretno svima!!

Nothing to show...