Gromovi uvjerljivi u slavonskom derbiju – RK NEXE – RK Bjelin Spačva 34:24 (19:13)

Paket24 Premijer ligaSubota, 27. Travanj 2024.

Paket24 Premijer liga – Liga za prvaka, 9. kolo

RK NEXE – RK Bjelin Spačva  34:24 (19:13)

ŠSD OŠ kralja Tomislava, Našice

Suci: Filip Skendrović, Dominik Trčak (Samobor)

Delegat: Davor Tor (Zagreb)

RK NEXE: Kuzmanović (8 obrana/2 sedmerca), Račić 2, Bakić 3, Vejin 5, Marguč 1, Car, Radovanović (4 obrane), Jotić 5, Gadža, Štrlek 3, Moslavac 1, Tomić 5, Cenić, Cohen 4, Melić 4, Pribetić 1

Trener: Krešo Ivanković

RK Bjelin Spačva: Zovak 1, Mendeš, Greganić 1, Žulj 4, Božičević 1, Šrajer 1, Kolar (12 obrana), Lasić 1, Mažurana 2, Kuže 5, Jakirčević, Arsić 7, Rajković 1, Hideg, Stojanović

Trener: Josip Mečić

Sedmerci: NEXE: 1/1; Bjelin Spačva: 2/4

Isključenja: NEXE: 8 minuta (Vejin 2′, Jotić 2′, Moslavac 2′, Cohen 2′); Bjelin Spačva: 4 minute (Žulj 2′, Lasić 2′)

Očekivana pobjeda i dva nova boda za Gromove u slavonskom derbiju i prva pobjeda Kreše Ivankovića u ulozi glavnog trenera RK NEXE. Samo jednom su Vinkovčani uspjeli poravnati rezultat na samom početku utakmice, a svo ostalo vrijeme u prednosti su bili domaći rukometaši. Iako je djelovalo da bi igra mogla biti lepršavija i puno efikasnija, Gromovi su bez većih problema održavali prednost od tri ili četiri pogotka, a u samoj završnici prvog dijela mini serijom 4:1 na odmor se odlazi s +6 (19:13).

U nastavku pune se tri minute čekalo na prvi pogodak, a postigli su ga gosti iz kontre. Zabio jeTin Kuže, no odmah je u idućem napadu uzvratio Adir Cohen. Uspjeli su se Vinkovčani u dva navrata primaknuti na zaostatak od samo tri pogotka (20:17, 21:18), no dobrom igrom u obrani vrlo brzo se prednost penjala u sigurnu zonu od najprije pet i šest, a ubrzo i na +8 (28:20). Momčad Bjelin Spačve, koja je u Našice stigla u dosta pomlađenom sastavu, nije uspjevala držati ritam Gromova, koji su još malo dodali gas i u svega nekoliko minuta razbili obranu gostiju. Tri minute prije kraja Bakić je zabio za okruglih +10, a s prednosšću od deset pogodaka je i završila večerašnja utakmica (34:24). Puno razloga za slavlje imali su Gromovi nakon uvjerljive pobjede, koja je bila neophodna za samopouzdanje i motivaciju za predstojeće utakmice, no oduševljenje u dvorani nastalo je i nekoliko minuta po završetku utakmice kada je stigla informacija o rezultatu utakmice koja je odigrana u Varaždinu. Domaći su rukometaši na veliko iznenađenje i na našu sreću, uspjeli svladati Sesvete s 30:29.

Čestitke igračima i treneru Kreši Ivankoviću koji je večeras debitirao na najbolji mogući način, a publika je pljeskom na početku utakmice pozdravila i povratak Albina Etera na klupu kao pomoćnog trenera. Više nego dobre vijesti nakon turbulentnog tjedna i događanja koja su zasigurno ostavila traga na ekipi, no dečki su večeras pokazali karakter i nadajmo se da će se dobro pripremiti za iduću utakmicu, a to je najveći hrvatski rukometni derbi. U nedjelju gostujemo u Zagrebu, utakmica počinje u 17 sati, a iz Našica će put Zagreba autobus s navijačima. Svi zainteresirani za odlazak više informacija mogu dobiti na facebook stranici navijača RK NEXE gdje će se i primati prijave.

Naši najefikasniji igrači večeras bili su Predrag Vejin, Lovro Jotić i Mario Tomić s po pet postignutih pogodaka, dok je kod gostiju najviše pogodaka postigao mladi Dominik Arsić postigavši 7 pogodaka. Iako su u zapisniku vcečeras bila sva tri naša vratara, posao su podijelili Dominik Kuzmanović, koji je upisao 8 obrana uz dva obranjena sedmerca i Mihailo Radovaonović koji je dodao još četiri obrane. Na žalost, u 41. minuti utakmice neugodnu ozljedu prsta lijeve ruke zaradio je mladi Ognjen Cenić. Prst je iskočio iz zgloba i pokidao kožu i Ogi je završio na šivanju. Iako nije došlo do puknuća, kroz nekoliko će se dana znati o kakvoj se zapravo ozljedi radi, no nadamo se da će se brzo oporaviti.

Bravo Gromovi i sretno u nedjelju!

Ključne riječi

Paket24 Premijer liga - Liga za prvaka
RK Bjelin Spačva
RK Nexe
Podijeli s prijateljima